Een complete basiscursus

Groente, Fruit & Kruiden

Terug naar de natuur is de basis van een juiste voeding, ongeacht de klachten, en planten zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Wat kun je verwachten?

De hond, als afstammeling van de wolf, is een prooi-eter. De voeding van een wolf bestaat voor 80% uit klein prooimateriaal (muizen, konijnen en gevogelte), welke zij helemaal op eten. Hierdoor wordt de algemene voedingsbehoefte volledig vervuld (eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water).

Wanneer we deze prooien nader bekijken, dan zien we dat deze bestaan uit vlees, bot en orgaan, maar verder uit planten, groenten en fruit (of de maaginhoud).

In deze cursus onderzoek je de functie van groente, fruit en basiskruiden en leer je hoe je dit op een makkelijke manier toe kunt passen in het menu van jouw hond(en).

Herken je dit?

"We zien tegenwoordig veel honden die uit balans zijn, een enorme chemische belasting hebben en zelfs gedragsproblemen gaan tonen. En dit allemaal is pas ontstaan na de komst van de commerciële voedingen die in een lab zijn ontwikkeld."
Maxine rehl - ekowolf

Wat als...

De oplossing

Groente, fruit en (basis)kruiden.

Natuurlijk kun je kant en klare groentemixen kopen, maar door deze cursus leer je exact waarom je dit voert, hoe je het zelf simpel en goedkoop kunt bereiden en leer je hoe je groente, fruit en (basis)kruiden functioneel in kunt zetten bij klachten.

Inhoud van de cursus

Hoe - Wat - Waarom

Waarom geef je groente en fruit? De voor- en nadelen, tips bij slechte eters, bereidingswijze, de vertering & wat geef je vooral niet.

Alternatieven & Extra's

Kant en klaar varianten, supplementen, gefermenteerde groente, kiemgroenten en basiskruiden

Dieetproblemen & Recepten

Aanpassingen voor een gevoelige hond & een aantal praktische recepten waarmee je direct aan de slag kunt.

Over mij

Maxine Rehl

Als afgestudeerd orthomoleculair therapeut voor dieren en Food Revolution deskundige is het mijn doel om baasjes en hun dieren te helpen om een optimale gezondheid te bereiken. Samen bekijken we de huidige situatie en kunnen we (vaak op een simpele manier) wijzigingen toepassen om het immuunsysteem een boost te geven of om klachten te verminderen.

Met dit cursusaanbod wil ik laten zien dat je op een makkelijke manier al heel snel een grote impact kunt creëren op de gezondheid van jouw dier.

"Het zal niemand ontgaan zijn dat de kwaliteit van vlees achteruit gaat, simpelweg doordat de vraag enorm hoog is en de bodemkwaliteit een stuk slechter is dan een eeuw geleden. Door de toevoeging van verse plantaardige ingrediënten aan het standaard menu van de hond zorg je voor een extra aanvulling in nutriënten."
maxine rehl - ekowolf

Veelgestelde vragen

Nee, deze cursus kun je geheel online volgen op een tijd en dag dat het jou uitkomt. De cursus bestaat uit verschillende modules, en je kunt tussendoor dus ook gewoon een dag niets doen. Jij bepaalt wanneer je ervoor gaat zitten en voor hoe lang.

Je kunt ten alle tijden inloggen en jouw cursus bekijken. Ook kun je gedurende de cursus terug gaan naar een vorige les om deze nogmaals door te nemen. Maar vanaf het moment van inschrijven heb je een jaar (365 dagen) toegang tot deze cursus.

Je zou de cursus in één dag af kunnen ronden. Deze cursus is een verrijking voor je basiskennis, en is puur gericht op groente, fruit en kruiden. Door hem in delen op te splitsen kun je wel alle informatie rustig verwerken.

Ja! Mocht je hem niet direct kunnen vinden, ga dan naar je account en naar de betreffende cursus. Je ziet dan een PDF bestand symbool waar je je certificaat kunt downloaden

Ben jij klaar om aan de slag te gaan?